Размер шрифта: A A A
Цвет сайта: С С С
Изображения: Вкл. Выкл.

Scientific work of scientists of SSAU became a visiting card of the food subcomplex of the AIC of the Stavropol Territory

23.03.2018

Monograph "Food and processing industry of the Stavropol Territory: current state and development prospects" was published in the university publishing house "AGRUS".

Авторский коллектив, в который вошли 10 учёных СтГАУ, возглавил ректор, Академик РАН, доктор сельскохозяйственных наук, профессор, доктор экономических наук, профессор, Заслуженный деятель науки РФ В. И. Трухачев . The author's team, which included 10 scientists from the StGAU, was headed by V. I. Truhachev , Rector, Academician of RAS, Doctor of Agricultural Sciences, Professor, Doctor of Economics, Professor, Honored Worker of Science of the Russian Federation . В числе авторов научного труда – доктор сельскохозяйственных наук, профессор О. В. Сычёва ; Among the authors of the scientific work is Doctor of Agricultural Sciences, Professor O.V. Sychev ; кандидаты ветеринарных наук, профессор В. Ю. Морозов и доцент В. С. Скрипкин ; Candidates of Veterinary Sciences, Professor V. Yu. Morozov and Associate Professor V.S. Skripkin ; кандидат сельскохозяйственных наук Е. С. Романенко ; Candidate of Agricultural Sciences E. S. Romanenko ; кандидаты технических наук А. С. Срибный, И. А. Трубина, Р. С. Омаров, С. Н. Шлыков ; Candidates of Technical Sciences A.S. Sribniy, I.A. Trubina, R.S. Omarov, S.N. Shlykov ; кандидат биологических наук Е. А. Скорбина . Candidate of Biological Sciences E.A. Skorbina .

Учёные СтГАУ, представляющие факультеты ветеринарной медицины, технологического менеджмента, агробиологии и земельных ресурсов, при содействии специалистов комитета Ставропольского края по пищевой и перерабатывающей промышленности, торговле и лицензированию провели анализ состояния пищевого подкомплекса АПК Ставропольского края, включающий предприятия по переработке молока, мяса, зерна, овощей, фруктов и винограда. Scientists of the State Agrarian University, representing faculties of veterinary medicine, technological management, agrobiology and land resources, with the assistance of specialists from the Stavropol Region Committee for Food and Processing Industry, Trade and Licensing, conducted an analysis of the food subcomplex of the agro-industrial complex of the Stavropol Territory, including milk, meat, vegetables, fruits and grapes.

Располагая достаточным производственным потенциалом, наш край по многим продовольственным позициям достиг высокой степени самообеспечения. Having sufficient production potential, our region has reached a high degree of self-sufficiency in many food items. В структуре промышленных производств Ставропольского края доля производства пищевых продуктов составляет более 35 процентов. In the structure of industrial production in the Stavropol Territory, the share of food production is more than 35 percent. Новое научное издание учёных-аграриев содержит характеристики отдельных предприятий данного подкомплекса, причём не узконаправленные, а многоаспектные. A new scientific publication of agricultural scientists contains the characteristics of individual enterprises of this subcomplex, and not narrowly focused, but multidimensional. В них есть акценты на направления деятельности, производимый ассортимент с указанием качественных востребованных и эксклюзивных новинок, традиции и новаторские подходы, высокую технологичность и культуру производства. They have accents on the directions of activity, produced assortment with indication of high-quality demanded and exclusive novelties, traditions and innovative approaches, high technological and production culture. Не забыта и главная ценность каждой компании – коллективы и руководители, которые совершенствуют технологии, используют уникальные рецептуры, добиваются безупречного качества продукции, сохраняя её природную чистоту. Not forgotten and the main value of each company - collectives and managers who improve technology, use unique recipes, achieve impeccable quality of products, preserving its natural purity. Именно они воплощают в жизнь лозунг «Вкусно, полезно, натурально!», выпуская изделия, соответствующие мировым стандартам. They embody the slogan "Tasty, useful, natural!", Producing products that meet world standards.

Согласно Доктрине продовольственной безопасности Российской Федерации и Стратегии развития пищевой и перерабатывающей промышленности РФ до 2020 года главным приоритетом развития отрасли является обеспечение населения продуктами питания за счёт развития внутренних продовольственных ресурсов и уменьшения диспропорции между сырьевой базой и действующими мощностями переработки, увеличения их объёмов реализации. According to the Doctrine of Food Security of the Russian Federation and the Strategy for the Development of the Food and Processing Industry of the Russian Federation until 2020, the main priority of the industry development is to provide the population with food products through the development of domestic food resources and to reduce the disparity between the raw materials base and the operating processing capacities and increase their sales volumes. Учёные СтГАУ планируют продолжить исследования в этом направлении с учётом динамики развития предприятий изучаемого подкомплекса агропрома. Scientists of SSAU plan to continue research in this direction taking into account the dynamics of the development of the enterprises of the subcomplex of the agro-industry under study.

Выпущенная издательством Ставропольского госагроуниверситета монография обещает стать востребованной специалистами, работающими в сфере производства, переработки и контроля качества пищевых продуктов. The monograph promulgated by the publishing house of the Stavropol State Agrarian University promises to be in demand by specialists working in the sphere of production, processing and quality control of food products. Она адресована также научным сотрудникам, студентам, магистрантам и аспирантам. It is also addressed to researchers, students, undergraduates and graduate students. Представленный в книге материал не оставляет сомнений: Ставропольский край – не только житница России, это край с огромной перспективой роста в плане развития пищевой и перерабатывающей отраслей АПК. The material presented in the book leaves no doubt: the Stavropol Territory is not only the granary of Russia, it is a region with a huge prospect of growth in terms of development of the food and processing industries of the agro-industrial complex. Одним из главных векторов на этом прорывном пути станет создание инновационных пищевых продуктов нового поколения, приемлемых для рынка персонализированного питания «Фуднет». One of the main vectors on this breakthrough path will be the creation of innovative food products of a new generation that are acceptable to the market of personalized food "Foodnet".Monograph "Food and processing industry of the Stavropol Territory: current state and development prospects" was published in the university publishing house "AGRUS".

Авторский коллектив, в который вошли 10 учёных СтГАУ, возглавил ректор, Академик РАН, доктор сельскохозяйственных наук, профессор, доктор экономических наук, профессор, Заслуженный деятель науки РФ В. И. Трухачев . The author's team, which included 10 scientists from the StGAU, was headed by V. I. Truhachev , Rector, Academician of RAS, Doctor of Agricultural Sciences, Professor, Doctor of Economics, Professor, Honored Worker of Science of the Russian Federation . В числе авторов научного труда – доктор сельскохозяйственных наук, профессор О. В. Сычёва ; Among the authors of the scientific work is Doctor of Agricultural Sciences, Professor O.V. Sychev ; кандидаты ветеринарных наук, профессор В. Ю. Морозов и доцент В. С. Скрипкин ; Candidates of Veterinary Sciences, Professor V. Yu. Morozov and Associate Professor V.S. Skripkin ; кандидат сельскохозяйственных наук Е. С. Романенко ; Candidate of Agricultural Sciences E. S. Romanenko ; кандидаты технических наук А. С. Срибный, И. А. Трубина, Р. С. Омаров, С. Н. Шлыков ; Candidates of Technical Sciences A.S. Sribniy, I.A. Trubina, R.S. Omarov, S.N. Shlykov ; кандидат биологических наук Е. А. Скорбина . Candidate of Biological Sciences E.A. Skorbina .

Учёные СтГАУ, представляющие факультеты ветеринарной медицины, технологического менеджмента, агробиологии и земельных ресурсов, при содействии специалистов комитета Ставропольского края по пищевой и перерабатывающей промышленности, торговле и лицензированию провели анализ состояния пищевого подкомплекса АПК Ставропольского края, включающий предприятия по переработке молока, мяса, зерна, овощей, фруктов и винограда. Scientists of the State Agrarian University, representing faculties of veterinary medicine, technological management, agrobiology and land resources, with the assistance of specialists from the Stavropol Region Committee for Food and Processing Industry, Trade and Licensing, conducted an analysis of the food subcomplex of the agro-industrial complex of the Stavropol Territory, including milk, meat, vegetables, fruits and grapes.

Располагая достаточным производственным потенциалом, наш край по многим продовольственным позициям достиг высокой степени самообеспечения. Having sufficient production potential, our region has reached a high degree of self-sufficiency in many food items. В структуре промышленных производств Ставропольского края доля производства пищевых продуктов составляет более 35 процентов. In the structure of industrial production in the Stavropol Territory, the share of food production is more than 35 percent. Новое научное издание учёных-аграриев содержит характеристики отдельных предприятий данного подкомплекса, причём не узконаправленные, а многоаспектные. A new scientific publication of agricultural scientists contains the characteristics of individual enterprises of this subcomplex, and not narrowly focused, but multidimensional. В них есть акценты на направления деятельности, производимый ассортимент с указанием качественных востребованных и эксклюзивных новинок, традиции и новаторские подходы, высокую технологичность и культуру производства. They have accents on the directions of activity, produced assortment with indication of high-quality demanded and exclusive novelties, traditions and innovative approaches, high technological and production culture. Не забыта и главная ценность каждой компании – коллективы и руководители, которые совершенствуют технологии, используют уникальные рецептуры, добиваются безупречного качества продукции, сохраняя её природную чистоту. Not forgotten and the main value of each company - collectives and managers who improve technology, use unique recipes, achieve impeccable quality of products, preserving its natural purity. Именно они воплощают в жизнь лозунг «Вкусно, полезно, натурально!», выпуская изделия, соответствующие мировым стандартам. They embody the slogan "Tasty, useful, natural!", Producing products that meet world standards.

Согласно Доктрине продовольственной безопасности Российской Федерации и Стратегии развития пищевой и перерабатывающей промышленности РФ до 2020 года главным приоритетом развития отрасли является обеспечение населения продуктами питания за счёт развития внутренних продовольственных ресурсов и уменьшения диспропорции между сырьевой базой и действующими мощностями переработки, увеличения их объёмов реализации. According to the Doctrine of Food Security of the Russian Federation and the Strategy for the Development of the Food and Processing Industry of the Russian Federation until 2020, the main priority of the industry development is to provide the population with food products through the development of domestic food resources and to reduce the disparity between the raw materials base and the operating processing capacities and increase their sales volumes. Учёные СтГАУ планируют продолжить исследования в этом направлении с учётом динамики развития предприятий изучаемого подкомплекса агропрома. Scientists of SSAU plan to continue research in this direction taking into account the dynamics of the development of the enterprises of the subcomplex of the agro-industry under study.

Выпущенная издательством Ставропольского госагроуниверситета монография обещает стать востребованной специалистами, работающими в сфере производства, переработки и контроля качества пищевых продуктов. The monograph promulgated by the publishing house of the Stavropol State Agrarian University promises to be in demand by specialists working in the sphere of production, processing and quality control of food products. Она адресована также научным сотрудникам, студентам, магистрантам и аспирантам. It is also addressed to researchers, students, undergraduates and graduate students. Представленный в книге материал не оставляет сомнений: Ставропольский край – не только житница России, это край с огромной перспективой роста в плане развития пищевой и перерабатывающей отраслей АПК. The material presented in the book leaves no doubt: the Stavropol Territory is not only the granary of Russia, it is a region with a huge prospect of growth in terms of development of the food and processing industries of the agro-industrial complex. Одним из главных векторов на этом прорывном пути станет создание инновационных пищевых продуктов нового поколения, приемлемых для рынка персонализированного питания «Фуднет». One of the main vectors on this breakthrough path will be the creation of innovative food products of a new generation that are acceptable to the market of personalized food "Foodnet".


Дата новости для фото:  23.03.2018
Номер новости для фото:  1

Возврат к списку